Bahan-Bahan: | |
200 gm mentega
150 gm gula halus 1 biji telur 20 ml susu segar 1 camca teh esen badam 300 gm tepung halus 50 gm tepung jagung | 40 gm tepung kastard
1 camca teh serbuk kayu manis 1 camca teh serbuk penaik 4 camca besar kelapa kering Sedikit putih telur Badam - untuk hiasan |
Cara: | |
Pukul mentega bersama gula halus hingga putih. Masukkan telur, susu dan esen badam. Kacau rata.
Masukkan semua tepung, serbuk kayu manis, serbuk penaik dan kelapa kering. Kacau sebati. Ambil sedikit adunan, bentukkan bebola dan tekan leper. Sapu sedikit putih telur dan tekan badam di atasnya. Bakar selama 15-20 minit pada suhu 180 darjah Celcius. |
Sunday, August 14, 2011
Biskut Badam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment