Bahan-Bahan: | |
275 gm mentega
125 gm gula pasir 3 biji kuning telur 1 biji putih telur 300 gm tepung halus 50 gm tepung jagung 50 gm tepung kastard 75 gm susu tepung | Bahan-bahan hiasan secukupnya:
Jem strawberi Gula serbuk |
Cara: | |
Putar mentega bersama gula pasir hingga ia kembang. Masukkan telur, putar ia sebentar. Akhir sekali masukkan tepung halus bersama tepung jagung, tepung kastard dan susu tepung. Uli adunan hingga ia sebati dan menjadi doh. Bahagi doh dua bahagian. Canai doh setebal 5 mm. Terap doh dengan acuan berkelopak tiga. Sebahagian lagi doh diterap dengan acuan sama tetapi berlubang pada ketiga-tiga kelopaknya. Buat hingga habis doh. Susun kedua-dua doh di atas tin bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Bakar pada suhu 160C selama 20 minit. Sapu sedikit jem strawberi pada permukaan tat tidak berlubang. Tabur gula serbuk ke atasnya. |
Sunday, August 14, 2011
Tiga Kelopak Berstrawberi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment