Bahan-Bahan: | |
50 GRAM MARJERIN
175 GRAM TEPUNG 2 BIJI TELUR 85 GRAM GULA ½ SUDU TEH SODA BIKARBONAT SEDIKIT PERASA BADAM | BAHAN HIASAN:
PUTIH TELUR SEDIKIT PEWARNA |
Cara: | |
1.PUKUL MARJERIN DAN GULA SEHINGGA KEMBANG.KEMUDIAN MASUKKAN TELUR SEDIKIT DEMI SEDIKIT.
2.KEMUDIAN MASUKKAN TEPUNG SEDIKT DEMI SEDIKIT.GAUL RATA. 3.SELEPAS ITU,MASUKKAN BADAM DAN SODA BIKARBONAT.SEBATIKAN ADUNAN SEHINGGA MENJADI DOH. 4.BENTUKKAN ADUNAN SEPERTI TOPI DAN BAKAR PADA SUHU 180 DARJAH CELCIUS SELAMA 30 MINIT. | |
Cadangan Hidangan: | |
SAIZ HIDANGAN:10 ORANG |
No comments:
Post a Comment