Bahan-Bahan: | |
250 gm keju krim
2 biji kuning telur 70 gm gula kastor 80 gm mentega 80 gm tepung kastard 100 gm tepung berserbuk penaik | 140 gm tepung serba guna
6 sudu besar tepung beras ½ camca teh soda penaik 4 sudu besar kas kas ½ camca teh esen pudina Beberapa titik pewarna hijau |
Cara: | |
Putar krim keju bersama kuning telur, gula kastor dan mentega hingga sebati.
Masukkan tepung kastard bersama tepung berserbuk penaik, tepung serba guna, tepung beras dan soda penaik. Uli hingga menjadi doh. Bahagikan doh kepada dua bahagian. Masukkan kas kas bersama esen pudina dan pewarna hijau pada sebahagian doh. Canai nipis kedua-dua doh. Letak doh hijau di atas doh biasa. Gulung kemas-kemas. Simpan gulungan doh di dalam peti sejuk selama 15 minit. Hiris doh setebal 1/2 cm. Bakar pada suhu 190 darjah Celcius hingga keperangan. |
Sunday, August 14, 2011
Gulungan Pudina
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment