Bahan-Bahan: | |
650 gm tepung gandum
350 gm margerin 300 gm gula halus 2 biji telur | 2 camca kecil serbuk penaik
4 titik esen vanila Kepingan coklat masakan secukupnya (dicairkan) |
Cara: | |
Putar margerin dengan gula hingga kembang. Masukkan telur dan esen vanila. Kemudian kacau sehingga sebati. Ayak tepung bersama serbuk penaik. Masukkan sedikit-sedikit ke dalam adunan margerin. Gaul dan uli pula hingga lembut. Ambil sedikit adunan dan canailah setebal 5 mm. Kemudian terapkan dengan acuan bulat. Susun adunan yang telah diterap di atas dulang pembakar, kemudian bakarlah hingga masak. Setelah sejuk, sapukan coklat yang telah dicairkan dan gariskan jalur-jalur di atasnya. |
Sunday, August 14, 2011
Biskut Charlie Coklat
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment