Bahan-Bahan: | |
250 gm mentega
125 gm gula serbuk 1 biji telur ½ sudu teh perisa strawberi 1 sudu teh esen vanila Sedikit pewarna kuning 180 gm tepung halus 40 gm tepung kastard 15 gm tepung jagung ¼ sudu teh garam | Bahan-bahan gula hiasan (dikacau sebati) :
4 sudu besar gula kastor ½ sudu teh perisa strawberi Sedikit pewarna merah jambu |
Cara: | |
Putar mentega bersama gula serbuk hingga ia kembang. Masukkan telur bersama perisa strawberi, esen vanila dan pewarna kuning. Putar ia sebentar. Masukkan tepung halus bersama tepung kastard, tepung jagung dan garam. Uli adunan hingga ia sebati. Masukkan adunan di dalam acuan semperit atau sepertinya. Tekan adunan 5 cm panjang di atas tin bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Buat hingga habis adunan. Tabur sedikit gula hiasan di atasnya. Bakar ia pada suhu 180C selama 15-20 minit. Simpan biskut di dalam bekas kedap udara. |
Sunday, August 14, 2011
Spritz Gula Strawberi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment