Bahan-Bahan: | |
BAHAN A
1 cawan gula 2 cawan mentega 1 biji telur merah 1 camca teh esen vanilla BAHAN A 2 cawan tepung gandum 2 sudu besar tepung kastad 1 cawan tepung jagung | BAHAN C
2 cawan biskut marie(diblend) 1 cawan oat sedikit cornflakes diramas untuk topping |
Cara: | |
-putar bahan A,jangan sampai terlalu kembang
-masukkan telur merah,putar lagi. -masukkan esen vanilla. -masukkan bahan B sedikit demi sedikit diselang seli dengan bahan c juga sedikit demi sedikit. -uli sehingga menjadi doh yang lembut. -terap dengan acuan berbentuk buah pinggang. -sapu kuning telur di atasnya dan taburkan cornflakes. -bakar pada suhu 180c selama 10 minit sahaja. | |
Cadangan Hidangan: | |
mengikut sukatan ini biskut memperolehi sebanyak 120 biji. |
Sunday, August 14, 2011
Biskut Buah Pinggang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment