Bahan-Bahan: | |
250gram Mentega
100gram gula castor perang 100gram gula halus 2 biji telur 1 tsp esen vanila garam secubit | 3 tbs tepung jagung
2 ½ cawan tepung gandum 100gram chocolate chip 100gram Kacal Hazel Nut (rendang & Tumbuk kasar) |
Cara: | |
Pukul Mentega dan gula hingga kembang, masukkan telur satu per satu bersama esen vanila dan garam. Setelah itu pukul bersama tepung jagung. Campurkan Chocolate chip dan Kacang Hazel dan akhir sekali fold in tepung sehingga sebati. Griskan dulang dan letakkan adunan tadi menggunakan sudu makan besar dan bakar pada 180'C selama 10-15 minit. | |
Tambahan: | |
Panaskan oven terlebih dahulu sebelum memasukkan biskut ke dalam. |
Sunday, August 14, 2011
Biskut Chocolate Chip Hazel Nut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment