Bahan-Bahan: | |
Ramuan A:
250 gm mentega 120 gm gula kastor Ramuan B: 1 biji telur gred Ramuan C: 450 gm tepung gandum 1 sudu teh esen vanila | Bahan untuk inti:
300 gm gula 90 gm mentega 250 gm kelapa kering 270 gm susu segar 5 biji telur gred A |
Cara: | |
Pukul ramuan A sehingga ia sebati dan masukkan ramuan B dan akhir sekali masukkan ramuan C.
Tekankan di dalam dulang pembakar dan ketepikan doh. Bagi cara membuat inti, masakkan gula, mentega dan susu sehingga ia larut. Tutupkan lagi dan masukkan telur yang telah dipukul. Curahkan kelapa dan kacau sehingga ia sebati. Curahkan ke atas adunan doh tadi dan bakar sehingga ia masak. |
Sunday, August 14, 2011
Pai Kelapa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment