Bahan-Bahan: | |
90 gm marjerin 100 gm mentega 75 gm keju krim 80 gm gula halus 1 biji telur 1 sudu besar susu segar | 1 sudu teh pewarna kuning telur 250 gm tepung halus 30 gm tepung kastard 30 gm tepung jagung 80 gm serpihan coklat (hiasan) |
Cara: | |
Putar marjerin bersama mentega, keju krim dan guka halus hingga ia kembang. Masukkan telur bersama susu segar dan pewarna kuning telur. Putar sebentar hingga ia sebati. Masukkan tepung halus bersama tepung kastard dan tepung jagung perlahan-lahan. Uli adunan hingga ia sebati dan menjadi doh. Jika perlu, sejukkan doh dahulu di dalam peti sejuk, sebentar. Bentuk doh bebola sederhana besar. Potong di atasnya dengan pisau tajam bentuk bintang atau diterap dengan acuan pilihan. Kembangkan bekas potongan. Tabur serpihan coklat di dalamnya. Susun doh di atas tin bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Bakar ia pada suhu 180C selama 15 minit. |
Tuesday, August 2, 2011
Bintang Keju Krim Bercoklat
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment