Bahan-Bahan: | |
200 gm tepung serba guna 480 gm badam, dikisar halus 390 gm gula halus 5 biji telur putih 320 gm gula aising | 15 gm serbuk kulit kayu manis 2 biji putih telur - aising royal 350 gm gula aising, diayak - aising royal 2 titik perahan limau susu - aising royal |
Cara: | |
Satukan semua bahan dan gaul hingga rata. Jika adunan terasa kering, tambah putih telur. Jika terlalu lembik, tambah gula aising. Canai adunan setebal 1.25 cm. Ratakan aising royal di atas adunan dan simpan sejam di dalam peti sejuk hingga adunan keras sedikit. Celup acuan bintang ke dalam tepung lalu terap adunan ini. Susun biskut di atas dulang bakar yang dilengserkan dengan sedikit mentega dan dialas kertas minyak. Bakar 10-15 minit pada suhu 180'C. Untuk menyediakan aising royal, satukan semua bahan aising royal dan gaul hingga sebati. |
Monday, August 1, 2011
Biskut Bintang Kayu Manis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment