Bahan-Bahan: | |
250 gm
½ kotak 50 gm 50 gm 50 gm | Coklat masakan (hitam)
cornflake badam (jejari) coklat masakan (putih) coklat urai (warna warni) paper cup |
Cara: | |
Cairkan coklat masakan (hitam) mengunakan cara "double boil" iaitu cair kan di atas wap air.
Setelah betul-betul cair masukkan cornflake dan badam sedikit demi sedikit sehingga habis. Gaul sehingga sebati dan masukkan ke dalam paper cup. | |
Cadangan Hidangan: | |
Tabur kan coklat urai (warna warni) diatasnya.
Cairkan coklat masakan (putih) menggunakan kaedah yang sama seperti tadi.celup hujung sudu ke dalamnya dan zig zag di atas biskut tadi. Sejukkan. | |
Tambahan: | |
Ia untuk di hidang sejuk. |
Sunday, August 14, 2011
Cornflake bersadur coklat
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment