Bahan-Bahan: | |
125 gm marjerin 125 gm mentega 85 gm gula kastor 85 gm gula perang Bahan-bahan diayak bersama sebanyak dua kali: 320 gm tepung halus 60 gm tepung 20 gm tepung kacang hijau 2 sudu teh garam 2 sudu teh soda penaik | Bahan-bahan hiasan: 100 gm coklat masakan 1 sudu besar minyak jagung Serpihan coklat secukupnya Kelapa kering secukupnya |
Cara: | |
Putar marjerin bersama mentega, gula kastor dan gula perang hingga ia kembang. Masukkan Bahan-bahan diayak bersama. Uli adunan hingga ia sebati dan menjadi doh lembut. Masukkan sedikit doh di dalam beg aising. Picit adunan 6 cm panjang di atas tin bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Buat hingga habis doh. Bakar ia pada suhu 180C selama 20 minit. Keluarkan. Biar ia sejuk. Celup kedua-dua hujungnya di dalam coklat masakan yang dicairkan bersama dengan minyak jagung. Kemudian celup hujung pertama di dalam serpihan coklat dam hujung dengan kelapa kering. |
Monday, August 1, 2011
Jejari Serpihan Coklat Berkelapa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment