Bahan-Bahan: | |
250 gm mentega tanpa garam 55 gm gula serbuk 2 ½ sudu besar parutan kulit limau oren Bahan-bahan diayak: 245 gm tepung halus 45 gm tepung jagung 1 sudu teh soda penaik 1 sudu teh garam | Bahan-bahan gula hiasan: 250 gm gula serbuk 1 sudu besar perahan limau oren ½ sudu besar air suam Sedikit pewarna hijau |
Cara: | |
Putar mentega bersama gula perang hingga ia kembang. Masukkan esen vanila nersama perahan limau oren, serbuk kulit kayu manis dan Bahan-bahan diayak bersama. Kacau adunan hingga sebati. Bubuh sedikit adunan di dalam kertas kalsis minyak bentuk kon bermuncung. Paipkan adunan berbentuk bintang di atas tin bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Buat hingga habis adunan. Bakar ia pada suhu 180C selama 15 minit. Paipakan krim strawberi di atas biskut. Tabur gula serbuk di atasnya. Untuk membuat gula hiasan pula, putar mentega bersama gula serbuk hingga ia kembang. Masukkan susu sejat bersama perisa strawberi, putar sebentar hingga ia sebati. |
Tuesday, August 2, 2011
Oren Lapis Berstrawberi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment