Bahan-Bahan: | |
120 gm tepung serba guna 2 sudu teh tepung kastad 2 sudu teh tepung serbuk penaik 100 ml Minyak Kacang Tanah(Cock) 4 sudu besar gula kastor 2 biji kuning telur | Bahan Inti Sampan: 800 gm jeli kristal strawberi 100 ml air mendidih Manik untuk hiasan |
Cara: | |
Campurkan kedua-dua bahan.Sejukkan selama 30 minit.Keluarkan dr peti sejuk & tekankan ke dlm acuan mini bentuk sampan.Bakar di dlm ketuhar 180'C(20min) Sejukkan & ketepikan.Larutkan jeli kristal dlm air mendidih & biar 1/2 keras.Gunakan kertas serap minyak yg dilipat & isikan jeli tadi.Potong hujung kon kertas & paipkan jeli ke dlm sampan2 kecil tadi.Aturkan manik di atas jeli & hidang. |
Tuesday, August 2, 2011
Pastri Sampan Berisi Jeli
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment