Bahan-Bahan: | |
160GRAM BUTTER 70GRAM GULA HALUS 40GRAM BADAM NIB (DIBAKAR) 100GRAM TEPUNG HOEN KEW PUTIH | 130GRAM TEPUNG GANDUM RED ROSE 70GRAM TEPUNG JAGUNG HIASAN: COOKING CHOCOLATE DARK AND WHITE BADAM NIB |
Cara: | |
PUKUL BUTTER DAN GULA HINGGA KEMBANG MASUKKAN TEPUNG GANDUM,TENG HOEN KEW DAN TEPUNG JAGUNG SERTA BADAM NIB. ULI RATA DAN TERAP DENGAN ACUAN KEGEMARAN.SEKIRANYA ADUNAN LEMBUT TAMBAH TEPUNG GANDUM SEDIKIT. BAKAR DALAM SUHU 160C SELAMA 20-25MINIT ATAU HINGGA MASAK TAPI JANGAN BIARKAN HINGGA HANGIT. SETELAH BISKUT SEJUK CELUP DALAM COOKING CHOCOLATE YANG TELAH DICAIRKAN(DOUBLE BOIL) TABURKAN BADAM NIB(YG TELAH DIBAKAR) DAN HIAS DGN WHITE CHOCOLATE. |
Tuesday, August 2, 2011
Almond Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment