Bahan-Bahan: | |
250 gm mentega 30 gm susu tepung ½ camca teh serbuk penaik 1 camca teh esen vanila 1 camca teh garam 150 gm gula kasar, dikisar menjadi tepung | 60 gm tepung kastard 350 gm tepung gandum 1 biji putih telur 1 biji telur Gula-gula jelly tot secukupnya Emping jagung secukupnya |
Cara: | |
Mentega, gula dan telur dikacau rata. Masukkan vanila dan garam. Kacau lagi. Kemudian, masukkan tepung gandum bercampur serbuk penaik dan tepung kastard. Kacau sebati. Ambil sedikit adunan, bulat-bulatkan seperti guli. Kemudian celupkan ke dalam putih telur dan golek-golekkan pada emping jagung. Masukkan ke dalam cawan kertas. Letakkan sebiji gula-gula jelly tot di atasnya. Bakar hingga masak. |
Monday, August 1, 2011
Biskut Jelly Tot
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment