Bahan-Bahan: | |
125 gm mentega 80 gm gula halus 1 biji kuning telur 1 sudu teh esen badam 1 sudu teh pewarna kuning 116 gm tepung halus 40 gm tepung kastard 80 gm tepung berserbuk penaik | Bahan-bahan hiasan: Gula warna Coklat urai |
Cara: | |
Putar mentega bersama gula halus hingga ia kembang dan putih. Masukkan kuning telur bersama esen badam dan pewarna kuning, putar sebentar hingga ia sebati. Masukkan tepung halus bersama tepung kastard dan tepung berserbuk penaik. Kacau hingga ia sebati. Kemudian masukkan adunan di dalam pelecek kentang dan tekan di atas tin pembakar yang dilengser dengan sedikit mentega (yang keluar, doh seperti mi). Ambil sedikit, bulatkan. Buat hingga habis doh. Tabur gula warna dan coklat urai di atasnya. Bakar ia pada suhu 180C selama 15-20 minit. |
Tuesday, August 2, 2011
Sarang Burung Emas
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment