Bahan-Bahan: | |
50 gm gula halus 90 gm mentega, dilembutkan ½ biji telur ayam 135 gm tepung serba guna ¼ camca teh esen vanila | 30 gm walnut, dikisar halus 40 gm kaskas 45 gm madu ½ camca teh parutan kulit limau Secubit serbuk kulit kayu manis |
Cara: | |
Pukul gula dan 60 gm mentega hingga kembang. Masukkan telur, tepung, esen vanila. Gaul sebati. Bentukkan adunan seperti sebiji bola. Bungkus adunan dengan plastik dan simpan sejam di dalam peti sejuk. Gaul walnut, kaskas, madu, parutan kulit limau, serbuk kulit kayu manis dan baki 30 gm mentega hingga sebati. Letakkan adunan yang disejukkan tadi di dalam plastik dan canai setebal 1.25 cm serta menjadi segi empat bujur berukuran 25 x 20 cm. Ratakan campuran kaskas pada adunan dan gulung seperti gulungan Swiss. Sejukkan adunan semula di dalam peti sejuk (sejam) hingga adunan keras sedikit. Potong adunan membulat setebal 0.6 cm atau 5 mm dan bakar 10-12 minit pada suhu 180'C. |
Tuesday, August 2, 2011
Roda Kaskas
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment