Sunday, August 14, 2011

Biskut Buah Pinggang



Bahan-Bahan:
BAHAN A
1 cawan gula
2 cawan mentega
1 biji telur merah
1 camca teh esen vanilla
BAHAN A
2 cawan tepung gandum
2 sudu besar tepung kastad
1 cawan tepung jagung
BAHAN C
2 cawan biskut marie(diblend)
1 cawan oat
sedikit cornflakes diramas untuk topping
Cara:
-putar bahan A,jangan sampai terlalu kembang
-masukkan telur merah,putar lagi.
-masukkan esen vanilla.
-masukkan bahan B sedikit demi sedikit
diselang seli dengan bahan c juga sedikit demi sedikit.
-uli sehingga menjadi doh yang lembut.
-terap dengan acuan berbentuk buah pinggang.
-sapu kuning telur di atasnya dan taburkan cornflakes.
-bakar pada suhu 180c selama 10 minit sahaja.
Cadangan Hidangan:
mengikut sukatan ini biskut memperolehi sebanyak 120 biji.

No comments:

Post a Comment