Sunday, August 14, 2011

Cornflake bersadur coklat

Bahan-Bahan:
250 gm
½ kotak
50 gm
50 gm
50 gm
Coklat masakan (hitam)
cornflake
badam (jejari)
coklat masakan (putih)
coklat urai (warna warni)
paper cup
Cara:
Cairkan coklat masakan (hitam) mengunakan cara "double boil" iaitu cair kan di atas wap air.
Setelah betul-betul cair masukkan cornflake dan badam sedikit demi sedikit sehingga habis.
Gaul sehingga sebati dan masukkan ke dalam paper cup.
Cadangan Hidangan:
Tabur kan coklat urai (warna warni) diatasnya.
Cairkan coklat masakan (putih) menggunakan kaedah yang sama seperti tadi.celup hujung sudu ke dalamnya dan zig zag di atas biskut tadi.
Sejukkan.
Tambahan:
Ia untuk di hidang sejuk.

No comments:

Post a Comment