Bahan-Bahan: | |
180 gm mentega tanpa garam 240 gm tepung serba guna 120 gm gula aising Secubit garam | ½ cawan badam hiris 1 biji limau susu, diambil airnya serta diparut kulitnya Sedikit gula halus Gula aising sebagai hiasan |
Cara: | |
Gaul mentega bersama tepung, gula aising, garam dan badam hingga rata. Masukkan perahan limau susu, kulit limau susu dan gaul hingga sebati. Gulung adunan memanjang dan golek-golekkan adunan pada gula halus. Bungkus adunan di dalam plastik dan simpan sejam di dalam peti sejuk. Keluarkan adunan dan potong bulat-bulat atau sesuka hati. Susun adunan di atas dulang bakar yang dialas kertas minyak. Bakar 8-10 minit pada suhu 200'C. Jika suka, sapu kuning telur pada permukaan biskut sebelum dibakar. Kemudian sejukkan biskut baru diayak sedikit gula aising di atasnya. |
Monday, August 1, 2011
Biskut Badam Rapuh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment